Известие

Collapse
No announcement yet.

играят обороти, няма мощност, глъхне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• играят обороти, няма мощност, глъхне

колеги имам алфа 156 1.8 144кс. 1997 година бензин.страшно много ми мени оборотите и в сащото време като подам повече газ глахне абе с две думи колата е спъната много от кам варвене стрелката и спира на 180 и това е нещо което много ме притеснява в динекспреса я закачиха на компа но недаде никва грешка помогнете ми с вашия опит благодаря ви предварително
    Last edited by търтей; d.m.y г., 19:38. Основание: не беше написано на кирилица

Първо - пиши на кирилица!
    Второ - ползвай първо търсачката за съвети в подобни теми.
    Трето - напиши повече данни за колата - двигател,година и т.н

Толкова ли е трудно....
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
    Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
    http://www.family-sozopol.com/

Comment

четвърто прочети правилата на форума и се постарай да ги спазваш.
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

пето - най-вероятно е стъпков мотор, има доста писано във форума, успех!

пп BOSCH 0 132 008 650 - 315,- лв

Comment

до шесто ли го докарахме

колега пробвай да пишеш и на български, освен на кирилица, моля те
          и почети форума - има решение на практически всичките ти проблеми

и пиши смислени заглавия
          теми тип помощ, проблем и т.н. дивотии, ги трия много бързо
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

ама заядливи сте станали всички...а погледнахте ли че момчето се е регистрирало ноември и това му е първия пост във форума?
            От 6 месеца съм заразен с алфа в кръвта и всеки ден съм във форума, и понякога се затруднявам с търсачката(особенно като не знаеш какво да търсиш), а какво остава за новобранката.
            alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Първоначално публикувано от muchev Покажи съобщение
              ама заядливи сте станали всички...а погледнахте ли че момчето се е регистрирало ноември и това му е първия пост във форума?
              От 6 месеца съм заразен с алфа в кръвта и всеки ден съм във форума, и понякога се затруднявам с търсачката(особенно като не знаеш какво да търсиш), а какво остава за новобранката.
              Аз пък мисля, че сме му помогнали по-бързо да привикне към правилата на форума. А най-добре, първо да иде на диагностика. Там ще му помогнат, ние тук само ще си чешем пръстите по клавиатурите...
              Сори за отклонението...

Comment

Ми гледам че човека пише че е ходил на диагностик и не му дало никакви грешки. Аз имам абсолютно същия проблем само дето съм с 2.0 бензин 155hp/98г.
                И не пишете да ходи на диагностика - то това сички го знаем - нали форума е за това - ако някой вече е минал по този път - да сподели опита си. А колкото до търсачката - то за подобен проблем някой да каже как да се потърси решие в нея - какво да напише - аз лично не се сещам как да се формулира за да откриеш търсеният отговор.

А при мен интересното е че когато колата работи но гумите са в покой - оборотите коват и няма грам мърдане. Ако обаче се движи - дори и по инерция съвсем бавно - веднага почват да играят оборотите. И сутрин трябва да бръмчи на място поне 5 мин за да потегля - иначе няма мощност и гасне.
                Last edited by omegabg; d.m.y г., 17:04.
                Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark 155h.p.

Comment

Не само при теб е интересното това.
                  Пример за ключови думи са "обороти" "играят" и т.н.
                  Ето една тема която намерих с търсачката бързо, лесно и вкусно
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17090&highlight=%D1%EC%E5%ED%FF%E C+%EF%F0%EE%E1%EB%E5%EC%E0
                  Там има много хора минали по тоя път. Включително и аз.
                  А пък в подфорум 156 за да не откриеш тема за клатещи обороти трябва въобще да не си търсил
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                  ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                  Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Колеги съгласен съм, че има много писано по темата и да Ви кажа честно май точно това е проблема. Точно тази тема за глъхненето и мененето на оборотите на мотора е разискаван надълго и на широко. Аз лично съм проследил и трите големи теми за тези проблеми, но за новите участници във форума е малко трудно да проследят 3 теми с по 15-20 стр мнения. Аз предлагам да се създаде една тема която да обобщи възможните причини и решения за тези проблеми, да се направи важна и да се затвори примерно.
                    Истината за съжаление е, че огромна част от Алфа 156 имат тези проблеми и тепърва ще се пишат нови и нови безмислени теми по този въпрос ако не направим нещо за да улесним новите собственици на любимата ни марка.
                    Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                    EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                    EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от 50 cent Покажи съобщение
                      ако не направим нещо за да улесним новите собственици на любимата ни марка.

чудесно
                      приема се
                      направи

Comment

старата песен на нов глас
                        Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

ей търтей пак ли ти хахаха. Ами утре съм почивка и верно ще се хвана стига да имам време

Comment

Първоначално публикувано от 50 cent Покажи съобщение
                            ей търтей пак ли ти хахаха. Ами утре съм почивка и верно ще се хвана стига да имам време
                            можеш да видиш колко от темите в тех справ са писани от мен

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              можеш да видиш колко от темите в тех справ са писани от мен
                              Аз много добре знам, че си стар капацитет тук във форума и мисля, че с твоя помощ можем да направим една такава обобщена тема и следващия път когато някой пусне тема по този въпрос, просто натискаш delete без повече караници и спорове.

Comment

Working...
                              X